Site icon gratisapan

Tekakor

Idag är det lite stök i köket som gäller. Det är barnmat på gång och tekakorna är färdiggräddade. Min son bara älskar dessa tekakor och de är verkligen superlätta att göra. Det tar dock lite tid med jäsningen, men det är så värt det.

25 g jäst
2,5 dl fingervarm mjölk
100 g rumstempererat smör
7 dl vetemjöl
1,5 msk ljus sirap
1/2 tsk salt

Smula jästen och häll i den fingervarma mjölken, rör om tills jästen är upplöst.
Häll i alla andra ingredienser utan saltet.
Blanda på låg hastighet i köksassistent med degkrok i 10 minuter.
Häll ner saltet och blanda ytterligare 3 minuter i lite högre hastighet.
Jäs degen 30 minuter i bunken.

Dela upp degen i 8 bitar som du formar till bollar.
Kavla ut bollarna till platta kakor och nagga dem med gaffel. (De blir nästan dubbelt så tjocka när de är färdiga)
Jäs dem under plast i ca 40 minuter – 1 timme.
Baka av dem på 250 grader i ugnen i ca 5-6 minuter,

 

Exit mobile version